Boerenkool heeft een stevige, pittige koolsmaak, die vooral op koude dagen heel erg gewaardeerd wordt. Je kan er alle kanten mee uit in de keuken. In dit recept combineren we boerenkool met aardappelen en lam.
Snijd de ongeschilde aardappelen in blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een pan. Voeg de aardappelen toe en kruid met peper en zout. Bak de aardappelen 15 minuten op middelhoog vuur en roer af en toe. Haal de aardappelen uit de pan als ze goudgeel en gaar zijn en houd warm.
Snijd de lamsbout in stukken of reepjes en kruid met peper en zout.
Pel de knoflook en de uien en snipper fijn. Rits de rozemarijn van de takjes en hak fijn.
Doe de boerenkool in een vergiet, giet er kokend water over en laat uitlekken.
Leg het lamsvlees in een pan en bak 2 minuten. Schud op en laat nog een minuut bakken. Haal het vlees uit de pan en houd warm.
Zet het vuur lager, doe olie in de pan en bak de uien, knoflook en rozemarijn 8 à 10 tot ze zacht zijn. Roer af en toe.
Doe er de balsamicoazijn bij, de boerenkool en bak nog 2 minuten op hoog vuur. Voeg er het lam en de aardappelen aan toe, meng alles en kruid met zout en peper.
Snijd de citroenen in partjes en serveer ze samen met het gebakken lam, de aardappelen en de boerenkool.