Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CHOCOLADE-AARDAPPELCAKE

Ingrediënten voor 4

  • 1 grote bloemigeaardappel (ongeveer 150 g)
  • 150 g donkere chocolade
  • 75 g boter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 75 g amandelpoeder
  • 90 g bloemsuiker
  • 1 snuifje zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 20
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 70 MIN

Op zoek naar een verrassend dessert? Dan is deze chocolade-aardappelcake een zoete aanrader!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de geschilde aardappel in gelijke stukken. Gaar de aardappelen in een kom water. Laat uitlekken.
  3. Pureer de aardappelen
  4. Vet een bakvormmet 20 cm diameter in.
  5. Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf.
  6. Meng de zachte boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker, aardappelpuree en eieren in een kom.
  7. Giet er de chocolade over en meng voorzichtig tot een mooie gladde massa.
  8. Giet dit deeg in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de garing met een mes. Als het er droog uitkomt, is de cake gaar.
  9. Haal de cake uit de vorm van zodra deze een beetje is afgekoeld.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association