Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN AARDAPPELEN MET ZALM EN ASPERGES

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 zalmfilets, ongeveer 140 g per stuk
  • 16 asperges
  • 250 g kerstomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 el verse rozemarijn
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 29
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 40 MIN

Zalm en asperges zijn makkelijk te combineren met aardappelen. Werk daarna af met balsamicoazijn en basilicumblaadjes voor een zuiderse toets. Smakelijk!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in dikke schijven. Doe ze samen met 1 eetlepel olijfolie en de gehakte rozemarijn in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Bak 15 minuten in de oven.
  3. Snijd het harde deel van de asperges en snijd ze daarna in twee. Doe ze bij de aardappelen en laat 15 minuten verder garen in de oven.
  4. Doe er de kerstomaten bij, samen met de balsamicoazijn. Leg de zalm tussen de groenten en kruid de vis met peper en zout.
  5. Besprenkel met de resterende olie en zet opnieuw 10-15 minuten in de oven, tot de zalm gaar is.
  6. Verdeel de zalmfilets en groenten over de borden.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association