Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

FRIETJES IN DE SCHIL MET ZELFGEMAAKTE KETCHUP

Ingrediënten voor 4

Dit heb je nodig voor de frietjes:

  • 5 grote frietaardappelen (ongeveer 600 g)
  • 3 eetlepels plantaardige olie (vb. zonnebloemolie of koolzaadolie)
  • 1 eetlepel verse of gedroogde kruiden (vb. paprika, komijn, oregano, koriander,…)
  • Fleur de sel

Dit heb je nodig voor de ketchup:

  • 300 g tomaten
  • 4 uien
  • 100 g poedersuiker
  • 10 cl azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 5
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Een eenvoudig recept dat de knapperigheid van de in de oven gebakken aardappelen accentueert en heerlijk op smaak wordt gebracht met verse of gedroogde kruiden.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de ongeschilde aardappelen in dikke frietjes.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid er de frietjes op. Sprenkel er de olie en de kruiden over. Meng goed door elkaar tot alle frietjes omhuld zijn met olie en kruiden. Zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen.
  4. Bak 30 minuten tot de frietjes goudgeel zijn.
  5. Strooi er net voor het serveren fleur de sel over.

Zo maak je je eigen ketchup:

  1. Snijd de tomaten in kleine stukken en snipper de uien fijn. Doe de groenten in een kom en giet er een scheutje water bij.
  2. Zet de kom op een laag vuur en laat 30 minuten sudderen. Roer af en toe.
  3. Mix met een staafmixer tot puree.
  4. Voeg het poedersuiker, paprikapoeder, de azijn en mosterd toe. Laat indikken op een zacht vuur (ongeveer 45 minuten) en roer regelmatig.
  5. Kruid naar smaak met peper en zout.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association