Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN AARDAPPELEN MET VEGGIE-BAGEL

Ingrediënten voor 4

  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 4 bladeren ijsbergsla
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 bagels
  • 4 tl barbecuesaus
  • 2 el boter
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 730x1280 recipes 01 50
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 50 MIN

De bagel komt oorspronkelijk uit Polen. Joodse immigranten introduceerden hem in de Verenigde Staten en de rest is geschiedenis. Bagels worden zonder boter gebakken en kunnen op vele manieren worden belegd.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes.
  2. Hak de ui fijn.
  3. Bak de aardappelen en de ui in boter in een pan tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout. Zet apart.
  4. Snijd de tomaat in schijfjes.
  5. Halveer de bagels en toast ze in een broodrooster. Smeer barbecuesaus op de binnenzijde van de bagel, leg er de aardappelblokjes en ui op, de geraspte kaas, enkele schijfjes tomaat en een blaadje sla.
  6. Serveer meteen!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association