Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN AARDAPPELEN MET PREI EN EI

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 4 preistengels
  • 8 eieren
  • 1 preistengel
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 30 gr geraspte kaas
  • Enkele takjes verse oregano
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 75
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 45 MIN

Gebakken aardappelen met prei en ei? Less is more! Je hebt voor dit lekker gerecht niet veel nodig.

  1. Was de aardappelen goed en snijd in wedges.
  2. Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de aardappelwedges 20 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  3. Was en snijd de prei in dunne ringen. Voeg ze bij de aardappelwedges. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten verder sudderen.
  4. Verlaag het vuur. Hak de blaadjes oregano fijn. Klop de eieren los, meng er de oregano onder en kruid met peper en zout. Overgiet er de groenten mee.
  5. Strooi de kaas erover, dek de pan af met een deksel en laat het ei binden. Serveer van zodra de kaas gesmolten is.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association