Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSOEP MET CHORIZO EN PETERSELIE

Ingrediënten voor 4

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 uien
  • 500 ml groentebouillon
  • 165 ml melk
  • 15 g boter
  • Peper en zout

Voor de pesto:

  • 15 g peterselie
  • 15 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

Om te serveren:

  • 1 stukje chorizo van 5 cm
  • 3 à 4 el zure room
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 22
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Dit is een echte aardappelsoep ‘de luxe’. De chorizo en pesto geven de soep meer klasse en pit.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken.
  2. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  3. Smelt de boter op middelhoog vuur in een grote kom. Doe de aardappelen en uien erbij. Kruid met peper en zout, roer goed om en dek af. Zet het vuur lager en laat 10 minuten bakken. Roer af en toe.
  4. Voeg de groentebouillon toe, dek opnieuw af en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur opnieuw lager en laat 10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Doe er de melk bij, breng opnieuw aan de kook en mix fijn met een staafmixer. Kruid met peper en zout. Is de massa nog te dik? Voeg er dan wat extra groentebouillon aan toe.
  6. Maak de pesto door alle ingrediënten in een blender te mixen tot een gladde massa.
  7. Snijd de chorizo in blokjes en bak ze 2 à 3 minuten op hoog vuur met wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. Hou de olie in de pan apart.
  8. Doe de hete soep in kommen. Sprenkel er wat peterseliepesto over, enkele blokjes chorizo en wat van de olie waarin de chorizo gebakken is.
  9. Werk af met zure room.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association