Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN AARDAPPELEN MET FETA

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 250 g kerstomaten aan een takje
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g feta
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • Een handvol verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 19
Voorbereiding: 40 MIN Kooktijd: 30-35 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de (ongeschilde) aardappelen in kleine blokjes. Schik ze op een grote met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten in de oven bakken (of tot ze een lichtbruine kleur hebben).
  3. Snijd de rode ui in stukjes en plet de teentjes knoflook.
  4. Haal de aardappelen uit de oven. Leg de blok feta in het midden van de aardappelen. Schik de kerstomaatjes op een takje, de rode ui en look rond de blok fetakaas. Besprenkel alles met olijfolie en breng op smaak met peper, zout, het gerookt paprikapoeder en de chilivlokken. Laat nog 10 à 15 minuten garen in de oven.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en pluk de kerstomaten van het takje. Plet de feta samen met de tomaten en meng ze met elkaar. Meng de rode ui zachtjes onder de aardappelen. Werk af met de fijngehakte verse basilicum. Serveer de aardappelen samen met de fetasaus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association