Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN AARDAPPELEN, COURGETTE EN TOMATEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 3 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 29
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Dit kleurrijke gerecht met courgette, tomaten en gebakken aardappelen is vol van smaak met boordevol groenten!

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke blokjes van 2 cm.
  2. Hak de uien en look fijn. Snijd de tomaten, courgettes en paprika’s in gelijke stukken.
  3. Verhit olijfolie in een pan, voeg de uien, look, paprika’s, tijm en laurier toe en bak 5 minuten.
  4. Voeg de aardappelen en tomaten toe en kruid met peper en zout. Meng en dek de pan af. Voeg na 10 minuten de courgettes toe. Laat 10 minuten afgedekt garen. Meng af en toe om aanbranden te vermijden.
  5. Laat verder sudderen op laag vuur tot de aardappelen gaar zijn.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association