Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELPIZZA MET SPEK EN ROZEMARIJN

Ingrediënten voor 4

  • 2 of 3 bloemige aardappelen (250 g)
  • 25 g lichte culinaire room
  • ½ theelepel zout
  • 150 g bloem, plus wat extra
  • 1 bol mozzarella (250 g)
  • 8 repen gerookt spek
  • 2 takjes rozemarijn
  • Peper om te kruiden
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 33
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 30 MIN

Pizzadeeg van aardappelen? Het bestaat en is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. De mini-pizza’s kan je afwerken met toppings naar keuze. Hier gebruiken we spek en rozemarijn.

  1. Was en schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af, laat uitlekken en plet met een vork.
  2. Voeg de room en het zout toe. Mix alles tot een gladde puree. Zet koel weg.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C/Gasstand 6.
  4. Snijd de mozzarella in stukken en zet apart.
  5. Meng de aardappelpuree met de bloem en kneed tot een bal deeg.
  6. Bebloem een werkblad en leg het deeg erop. Verdeel in 4 gelijke delen. Rol elk stuk deeg met een deegrol tot een cirkel van 10 cm. Leg de pizzabodems op een bakplaat met bakpapier en laat 20 minuten garen in de oven.
  7. Haal uit de oven en schik er het spek en de mozzarella op. Overstrooi met rozemarijn en versgemalen peper. Zet nog 5 minuten onder de grill tot het mooi goudbruin bakt.
  8. Klaar!

Tip

Je kan de pizza’s beleggen met toppings naar keuze. Babyspinazie bijvoorbeeld voor een veggie versie. Of zalm, ricotta en bieslook voor een Scandinavische pizza.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association