Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEPLETTE AARDAPPELEN MET TIJM, PAPRIKA EN KNOFLOOK

Ingrediënten voor 4

  • 700 g krielaardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • Mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • Mespunt paprika
  • Peper en zout

Groenten om te grillen

  • ½ broccoli
  • ½ bloemkool
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 21
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 45 MIN

Met slechts enkele ingrediënten zet je deze verrassende aardappelen op tafel. Ideaal als bijgerecht of lichte lunch.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Schik de aardappelen op een bakplaat of in een grote ovenschotel. Plet de aardappelen met een vork of een pureestamper.
  4. Besprenkel de aardappelen met olijfolie. Plet de knoflook en verdeel over de aardappelen, samen met de tijm en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.
  5. Bak 25 à 30 minuten in de oven tot de aardappelen knapperig en goudbruin zijn.

Voor de gegrilde groenten:

  1. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes.
  2. Doe de groenten in een ovenschotel of op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Laat 25 à 30 minuten garen in de oven op 180°C.
  4. Serveer met wat mayonaise.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association