Met slechts enkele ingrediënten zet je deze verrassende aardappelen op tafel. Ideaal als bijgerecht of lichte lunch.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Schik de aardappelen op een bakplaat of in een grote ovenschotel. Plet de aardappelen met een vork of een pureestamper.
- Besprenkel de aardappelen met olijfolie. Plet de knoflook en verdeel over de aardappelen, samen met de tijm en het paprikapoeder. Kruid met peper en zout.
- Bak 25 à 30 minuten in de oven tot de aardappelen knapperig en goudbruin zijn.
Voor de gegrilde groenten:
- Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes.
- Doe de groenten in een ovenschotel of op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Laat 25 à 30 minuten garen in de oven op 180°C.
- Serveer met wat mayonaise.