Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

FLOWER PIE MET GROENTEN EN SPEK

Ingrediënten voor 4

  • 3 grote vastkokende aardappelen (ongeveer 450 g)
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 4 sneden gerookt spek
  • 1 rode ui
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • 4 takjes tijm
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 35 MIN

Een flower pie of ‘bloementaart’ is net iets anders dan de bekende quiche. Rol linten aardappel en andere groenten op tot bloemen, schik ze op een bodem van kruimeldeeg en je hebt een bloemstuk om duimen en vingers bij af te likken.

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Schil de aardappelen.
  3. Pel de rode ui en snijd in schijfjes.
  4. Snijd met een dunschiller of mandoline lange, dunne repen van de aardappelen, courgette en wortelen.
  5. Vet een taartvorm in met boter en bepoeder licht met bloem. Rol het kruimeldeeg uit in de taartvorm.
  6. Rol de groentelinten op en schik ze op de deegbodem.
  7. Halveer het gerookte spek in de lengte en rol ook op.
  8. Klop de eieren los en voeg de room toe. Kruid met tijmblaadjes, peper en zout en meng goed. Giet over de opgerolde groenten.
  9. Bak 35 minuten in de oven.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association