Een flower pie of ‘bloementaart’ is net iets anders dan de bekende quiche. Rol linten aardappel en andere groenten op tot bloemen, schik ze op een bodem van kruimeldeeg en je hebt een bloemstuk om duimen en vingers bij af te likken.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Schil de aardappelen.
Pel de rode ui en snijd in schijfjes.
Snijd met een dunschiller of mandoline lange, dunne repen van de aardappelen, courgette en wortelen.
Vet een taartvorm in met boter en bepoeder licht met bloem. Rol het kruimeldeeg uit in de taartvorm.
Rol de groentelinten op en schik ze op de deegbodem.
Halveer het gerookte spek in de lengte en rol ook op.
Klop de eieren los en voeg de room toe. Kruid met tijmblaadjes, peper en zout en meng goed. Giet over de opgerolde groenten.
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.