Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote kookpot met gezouten water. Kook ze gedurende 15 minuten gaar.
Vet een ovenschotel in met olijfolie. Leg er de fishsticks/gepaneerde vis in en laat 10 à 15 minuten garen in de oven tot ze een goudbruine kleur krijgen en krokant zijn.
Giet de aardappelen af en pureer ze, samen met de tartaarsaus en de verse spinazie. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Hak de ui fijn en snijd de prei in ringen. Verhit een braadpan met anti-aanbaklaag met een beetje olijfolie en bak er de ui en prei enkele minuten in. Voeg de diepgevroren erwten toe, net als de room en de visbouillon. Laat 6 minuten sudderen (of tot de groenten gaar zijn). Breng op smaak met peper en zout.
Haal de fishsticks/gepaneerde vis uit de oven en plet met een vork. Bedek met het groentemengsel en leg daarbovenop het aardappel-spinaziemengsel. Sprenkel er wat olijfolie over en bak nog 10 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin zijn.