Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

FILET PUR MET AARDAPPELEN UIT DE OVEN, PAS DE BLEU KAAS EN SPINAZIE

Ingrediënten voor 4

  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 4 filet puur
  • 150 ml runderbouillon
  • 3 el witte wijn
  • 70 g kaas (Pas de Bleu)
  • 500 g spinazieblaadjes
  • 1 el Tandoori kruiden
  • 2 el olijfolie
  • 30 g boter
  • Zout en peper
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 96
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 45 MIN

Pas de Bleu is een pittige blauwgeaderde kaas die zich goed leent tot het bereiden van sauzen. Hier wordt hij geserveerd met aardappelen uit de oven en filet pur.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C/Gasstand 7.
  2. Was de aardappelen, dep ze droog en snijd in partjes (wedges). Schik ze in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie en bak 20 minuten krokant in de oven. Schud regelmatig op.
  3. Als de aardappelen gaar zijn, besprenkel je ze met tandoori kruiden.
  4. Spoel de spinazie en bak in de pan met 1 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.
  5. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak het vlees mooi aan elke zijde aan en zet dan het vuur lager. Bak verder volgens de gewenste gaarheid. Haal dan uit de pan en laat even rusten in aluminiumfolie.
  6. Giet overtollig vet uit de pan, deglaceer met enkele eetlepels witte wijn en doe er de runderbouillon bij.
  7. Doe er de kaas bij en kruid met peper en zout. Roer met een garde tot een gladde saus.
  8. Serveer de filet pur met de saus, aardappelen en spinazie.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association