Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

EÉNPANS SATAY MET KIP- EN AARDAPPELCURRY

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 800 g kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 rode chilipepers
  • 1 ui
  • 2 lente-uien
  • 1 limoen
  • 60 g gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 240 ml water
  • 2 el plantaardige olie
  • 20 g lookpasta
  • 40 ml sojasaus
  • 60 g pindakaas
  • 30 g honing
  • 40 g rode currypasta
  • 80 g ongezouten pinda’s
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 1
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Satay (saté) is een populair gerecht in Indonesië. Je hoeft de kip niet op satéprikkers te bereiden, het kan ook makkelijk als éénpansgerecht. De aardappelen geven deze satay nog meer smaak en bite.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in hapklare stukken.
  2. Snijd de ui fijn. Snijd de paprika’s in blokjes. Schil en rasp de gember fijn.
  3. Snijd de kipfilet in kleine stukken en bak op middelhoog vuur in olie. Kruid met paprikapoeder en zout. Haal uit de pan als de kipfilet gaar is en houd warm.
  4. Doe de ui in dezelfde pan en bak 5 à 7 minuten op middelhoog vuur tot de ui zacht is. Voeg de lookpasta, rode currypasta en gember toe. Bak nog een minuut.
  5. Snijd de limoen in partjes.
  6. Voeg de aardappelen, paprika’s, water, sojasaus, pindakaas, kokosmelk en 2 partjes limoen toe. Dek af en laat 15 à 18 minuten sudderen (zonder te koken).
  7. Snijd de lente-uien en chilipepers fijn. Hak de pinda’s grof.
  8. Doe de kipfilet opnieuw in de pan als de aardappelen gaar zijn. Laat nog 3 minuten verder garen.
  9. Haal de curry van het vuur en pers er de limoenpartjes over uit. Doe er ook de honing bij.
  10. Serveer in kommetjes en werk af met gehakte pinda’s, chilipeper en lente-ui en de rest van de limoen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association