Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSPIESJES MET SCAMPI

Ingrediënten voor 4

  • 14 krielaardappelen
  • 150 g kerstomaatjes
  • 30 scampi
  • 4 takjes verse oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout

Voor de tomatencoulis met oregano:

  • 300 g rijpe losse tomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano
  • 3 eetlepels suiker
  • Zout en peper
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 79
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Wie houdt er niet van een knapperige scampi? Maak er spiesjes van met aardappelen en kerstomaten. Zo makkelijk kan het zijn!

  1. Prik de aardappelen en gaar ze 20 minuten in licht gezouten water.
  2. Begin ondertussen aan de oregano-tomatencoulis. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook, hak ze fijn en bak ze samen in de olijfolie. Voeg de tomaten toe met de tijm, oregano en suiker. Kruid met peper en zout. Laat de saus ongeveer 25 minuten doorkoken op een zacht vuur.
  3. Giet de aardappelen af. Laat ze even afkoelen en halveer ze.
  4. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  5. Schuif een stukje aardappel op een spies, gevolgd door een scampi en een kerstomaat. Herhaal dit daarna nog eens. Kruid met gehakte oregano en zout.
  6. Bak de spiesjes in een pan met olijfolie en serveer met oregano-tomatencoulis.

Zomerversie: bestrijk de spiesjes met olijfolie en bak ze 10 minuten op de barbecue.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association