Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CURRY MET KALKOENGEHAKT EN AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 450 g kalkoengehakt
  • 2 rode en/of groene chilipepers
  • 4 tomaten
  • 135 g champignons (mix van witte en bruine)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 cm gember
  • 3 à 4 el plantaardige olie
  • 125 ml water
  • 1 el garam masala (of currypoeder)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 60 g peterselie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 5
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 40 MIN

Er zijn veel recepten voor Indiase curry. Met dit recept hou je het licht, geurig en kleurig dankzij de exotische kruiden. Niet moeilijk om klaar te maken en altijd een schot in de roos.

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in blokjes.
  2. Hak de ui en de chilipepers fijn. Schil en snijd de gember. Pel de knoflookteentjes en plet ze.
  3. Snijd de tomaten in blokjes en de champignons in schijfjes.
  4. Verhit de olie op middelhoog vuur in een pan. Voeg het kalkoengehakt toe en bak goudbruin. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg alles samen in een pan: de aardappelen, het water, het gehakt en alle gesneden groenten. Meng er de kruiden onder.
  6. Roer goed en dek af. Laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  7. Serveer met fijngehakte peterselie.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association