Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

BRUNCH SHAKSHUKA MET AARDAPPELWEDGES, CHEDDAR, PAPRIKA EN KORIANDER

Ingrediënten voor 4

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 400 g tomatenstukjes uit blik
  • 4 eieren
  • 200 g geraspte cheddar
  • 2 eetlepels koriander (gehakt)
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 82
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 20 MIN

Deze makkelijke éénpans shakshuka is het ultieme comfort food. De eieren worden gebakken in een spicy Mexicaans-geïnspireerde tomatensaus met knapperige aardappelwedges. En de bereiding is makkelijk, op 30 minuten speel je het klaar!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in wedges (partjes). Doe ze in een ovenvaste schaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper & zout. Plaats 15-20 minuten in de oven tot ze bijna gaar zijn.
  3. Pel de ui en snijd in julienne. Snijd ook de paprika in julienne (verwijder eerst de zaden). Pel de knoflook en hak fijn.
  4. Neem de schaal uit de oven, voeg de ui en pepers toe. Besprenkel eventueel met nog wat olijfolie.
  5. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  6. Haal na 10 minuten uit de oven en meng de tomaten uit blik met de knoflook, paprikapoeder en komijnpoeder. Voeg toe aan de schotel. Zet opnieuw 5 minuten in de oven.
  7. Haal uit de oven, maak enkele kuiltjes in de mengeling en breek er voorzichtig de eieren over en strooi er de geraspte kaas over.
  8. Zet opnieuw 7 tot 10 minuten in de oven, tot de eieren gaar zijn.
  9. Strooi er net voor het serveren gehakte koriander over.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association