Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CURRY MET AARDAPPELEN EN AUBERGINE

Ingrediënten voor 4

  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 1 grote aubergine
  • 300 g sluimererwten
  • 400 g tomaten
  • 1 rode ui
  • 400 ml kokosmelk
  • 70 g gele currypasta
  • 5 cm verse gember
  • 1 groene chilipeper
  • Een handvol verse koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout
23240483 EUPOTATOES 820x480 12 11 VEGGIE POTATO AUBERGINE CURRY 064
Voorbereiding: 35-40 MIN
  1. Hak de rode ui, gember en chilipeper fijn.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote kookpot. Bak de rode ui, gember en chilipeper tot de geur vrijkomt.
  3. Snijd de aardappelen, aubergine en tomaten in blokjes.
  4. Voeg de aardappelblokjes en de aubergine toe aan de rode ui en laat ze sudderen tot ze bruin worden.
  5. Voeg de currypasta, tomaten en kokosmelk toe. Breng het mengsel aan de kook en laat op een laag vuurtje sudderen tot de groenten beetgaar zijn, met het deksel op de pot.
  6. Voeg de sluimererwten toe en plaats het deksel op de pot. Laat alles nog 10 minuten sudderen. Serveer met verse koriander.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association