Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELTAART MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN MOZZARELLA

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 8 ansjovisfilets
  • 2 bollen mozzarella
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 150 g ontpitte groene olijven
  • 3 el kappertjes
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • Een handvol blaadjes salie
  • Zout en peper
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 100
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 45 MIN

Iemand een stukje Italië? Met deze aardappeltaart tover je de zuiderse smaken op het bord. Ansjovis, salie, mozzarella, olijven,… Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijk hartige taart.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C/Gasstand 6.
  2. Was de aardappelen en kook ze in de schil, in lichtgezouten water. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  3. Neem een bakvorm van 26 cm en bedek de bodem met bakpapier. Snijd de aardappelen in schijfjes van 1,5 cm en bedek er de bodem van de bakvorm mee. Druk de aardappelen goed aan tegen de vorm.
  4. Hak de zongedroogde tomaten, olijven, ansjovis, salie en kappertjes. Spreid uit over de aardappelen. Kruid met peper en zout.
  5. Snijd de mozzarella in schijfjes en leg ze over de aardappelen. Bedek met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
  6. Bak de taart 25 minuten in de oven. Zet ze daarna even apart.
  7. Zet een taartrooster of schaal omgekeerd op de vorm en keer om. Haal de vorm en het bakpapier eraf.
  8. Klaar!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association