Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CRISPY & STICKY KIPPENDIJEN MET GEPLETTE NIEUWE AARDAPPELEN EN TOMATEN

Ingrediënten voor 4

  • 800 g nieuwe aardappelen
  • 12 dijen van scharrelkippen (met vel, ontbeend)
  • 600 g rijpe kerstomaten (verschillende kleuren)
  • 1 bosje verse oregano (30 g)
  • 8 el extra vierge olijfolie
  • Scheut rode wijnazijn
  • 160 g fetakaas
  • Sap van een limoen
  • Zakje rucola
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 80
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 85 MIN

Een tip voor als je goudbruine, krokante aardappelen uit de oven wil: plet ze licht na het koken. Zo krijgen ze makkelijker hun korstje. Dat is wat we hier doen in deze ovenschotel met kip, aardappelen en tomaten.

  1. Doe de aardappelen in een grote sauspan met gezouten kokend water en laat koken tot ze gaar zijn.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C (gasstand 6).
  3. Snijd elke kippendij in drie en doe in een kom.
  4. Wrijf het vlees in met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel wat door elkaar.
  5. Verhit een pan die groot genoeg is om alle stukken kip naast elkaar te schikken en leg ze er allemaal in met de velkant naar beneden. Heb je geen pan die groot genoeg is? Bak de kip dan in twee keer. Schud de kip op eenmaal de velkant krokant gebakken is en laat 10 minuten verder bakken op laag vuur tot de kip bijna helemaal gaar is.
  6. Haal de stukken er dan uit en leg ze in een grote ovenschaal. Als de aardappelen gaar zijn, laat je ze uitlekken in een vergiet.
  7. Druk ze dan licht in met je duim of een vork.
  8. Neem ¾ van de oreganoblaadjes en plet ze met een vijzel met een snuifje zout.
  9. Voeg 4 eetlepels extra vierge olijfolie toe, een scheut rode wijnazijn en wat peper in de ovenschaal. Meng goed en doe er dan de kip bij, de tomaten en de rest van de oreganoblaadjes. Meng opnieuw goed.
  10. Spreid uit in één laag in de ovenschotel en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven tot alles goudbruin is.
  11. Verkruimel er de feta en limoen over na 25 minuten bakken.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association