Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CHURROS MET AARDAPPELEN, MUNT EN CHORIZO

Ingrediënten voor 4

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 6 schijfjes Spaanse chorizo
  • 125 g mozzarella
  • Een handvol muntblaadjes
  • 70 g bloem
  • 2 eieren
  • een mespuntje chilli poeder
  • Een mespuntje zoutvlokken
  • Arachideolie om te bakken in de friteuse of in een airfryer bakken
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 56
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Wie Spanje zegt, denkt onmiddellijk aan churros. Deze lekkernij wordt vaak als ontbijt gegeten. Dit is een variant met aardappelen die ook perfect bij de lunch of het avondeten kan geserveerd worden.

  1. Was en schil de aardappelen. Doe ze in een pan gezouten water, breng aan de kook en laat dan 20-25 minuten koken.
  2. Giet af, laat uitlekken en plet de aardappelen in een kom met een pureestamper.
  3. Snijd de chorizo en mozzarella in heel kleine stukjes.
  4. Was de muntblaadjes, dep ze droog en snijd fijn.
  5. Voeg de chorizo, mozzarella en munt bij de aardappelen en meng goed.
  6. Verhit in een sauspan 100 ml water met 1 el olie en breng aan de kook.
  7. Voeg er geleidelijk de bloem aan toe terwijl je blijft roeren met een spatel.
  8. Haal van het vuur en doe er de eieren bij. Blijf roeren tot je een gladde mengeling krijgt.
  9. Giet dit over de geplette aardappelen. Kruid met peper en zout.
  10. Meng goed en vul een spuitzak met fluitvormige spuitmond (of maak de churros in je churrosmachine mocht je dat hebben).
  11. Verhit de olie tot 180° in een bakpan (of friteuse).
  12. Bak de churros 4-5 minuten in de olie tot ze goudbruin zijn (draai ze halverwege het bakken om).
  13. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer meteen!
  14. Werk af met wat chilli poeder en zoutvlokken

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association