Wie Spanje zegt, denkt onmiddellijk aan churros. Deze lekkernij wordt vaak als ontbijt gegeten. Dit is een variant met aardappelen die ook perfect bij de lunch of het avondeten kan geserveerd worden.
Was en schil de aardappelen. Doe ze in een pan gezouten water, breng aan de kook en laat dan 20-25 minuten koken.
Giet af, laat uitlekken en plet de aardappelen in een kom met een pureestamper.
Snijd de chorizo en mozzarella in heel kleine stukjes.
Was de muntblaadjes, dep ze droog en snijd fijn.
Voeg de chorizo, mozzarella en munt bij de aardappelen en meng goed.
Verhit in een sauspan 100 ml water met 1 el olie en breng aan de kook.
Voeg er geleidelijk de bloem aan toe terwijl je blijft roeren met een spatel.
Haal van het vuur en doe er de eieren bij. Blijf roeren tot je een gladde mengeling krijgt.
Giet dit over de geplette aardappelen. Kruid met peper en zout.
Meng goed en vul een spuitzak met fluitvormige spuitmond (of maak de churros in je churrosmachine mocht je dat hebben).
Verhit de olie tot 180° in een bakpan (of friteuse).
Bak de churros 4-5 minuten in de olie tot ze goudbruin zijn (draai ze halverwege het bakken om).
Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer meteen!