Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CHINESE WOK MET AARDAPPELEN EN KIP

Ingrediënten voor 4

  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 4 kipfilets
  • 100 g cashewnoten (optioneel)
  • 1 ajuin
  • 200 g langstelige broccoli
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepels light sojasaus
  • 2 chilipepers

Voor de saus

  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • ½ theelepel fijn zout
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Deze Chinese wok zit niet alleen boordevol groenten, de rode chilipepers zorgen voor een pikante toets!

  1. Schil de aardappelen en maak er langwerpige chips van met de mandoline.
  2. Doe de aardappelschijfjes in een grote kom met koud water. Laat ze er minstens 10 minuten (en ideaal 30 minuten) in om alle overtollige zetmeel te verwijderen.
  3. Spoel de aardappelschijfjes onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en droog ze dan met een keukenhanddoek. Zet opzij.
  4. Snij de kipfilets in reepjes.
  5. Verhit arachideolie in een wokpan. Doe de cashewnoten erin en bak 30 seconden tot ze kleuren. Haal ze eruit met een schuimspaan en hou opzij. Doe de kippenreepjes in de wok en bak ze enkele minuten aan elke kant tot ze gaar zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
  6. Doe wat nieuwe arachideolie in de pan indien nodig, wacht tot ze heet heeft en doe er dan de overlangs gehalveerde brocollistengels in. Snijd de ajuin in reepjes en voeg die ook toe. Bak een drietal minuten tot de broccoli zacht wordt.
  7. Voeg 1 eetlepel sojasaus toe, samen met de kip en cashewnoten. Schud op zodat alles goed vermengd wordt. Haal alles uit de pan en doe er nu de aardappelen in, samen met 2 fijngehakte chilipepers. Bak 3 minuten verder terwijl je voortdurend roert, tot de aardappelen gaar zijn maar nog beet hebben.
  8. Meng alle ingrediënten voor de saus en voeg toe aan de aardappelen.
  9. Serveer op een bord, met de aardappelen onderaan en alle andere ingrediënten erop.

TIP: zorg dat alle ingrediënten gesneden en afgewogen klaarstaan voor je aan de bereiding begint.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association