Biefstuk met friet kennen we allemaal. Maar wat dacht je van biefstuk op zijn Chinees, met aardappelen? Een lekker eenpansgerecht dat verrast door zijn eenvoud en rijke smaak.
Meng de ingrediënten voor de vleesmarinade in een kleine kom. Snijd de steak schuin en tegen de vezelrichting in reepjes van 1 cm. Doe alles in een kommetje met de marinade en hou apart terwijl je de rest van de ingrediënten bereidt.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de rode en groene paprika in stukjes. Snijd het witte deel van de lente-uien fijn (hou het groene gedeelte voor de garnering).
Meng de gember, knoflook en lente-ui in een kom. Zet apart.
Meng de ingrediënten voor de pepersaus en zet apart.
Schil de aardappelen en kook gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd ze in schijfjes.
Verhit 1 eetlepel arachideolie in een wok of grote pan met antiaanbaklaag. Doe er de gemarineerde runderreepjes bij en laat 30 seconden bakken aan elke kant. Haal de reepjes eruit met een tang en leg apart op een plaat. Doe wat verse olie in een pan en laat heet worden. Kruid de aardappelschijfjes met zout et voeg ze toe aan de pan. Bak ze krokant (elke kant ongeveer 30 seconden).
Haal de aardappelen uit de pan en zet apart. Doe opnieuw wat verse olie in de pan, bak de paprika’s en ui een drietal minuten. Haal ze ook uit de pan en hou apart.
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.