Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSOUFFLÉ MET PADDENSTOELEN

Ingrediënten voor 4

2 grote bloemige aardappelen (ongeveer 300 g)

100 g paddenstoelen

½ liter melk

70 g maïszetmeel (maïzena)

1 eetlepel olijfolie

2 eieren

50 g boter

peper en zout

snuifje verse tijm en oregano

EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 77
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 40 MIN

Nog op zoek naar een feestelijk gerecht? Deze aardappelsoufflé met paddenstoelen wordt gegarandeerd de ster van de avond.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (stand 7). Vet 4 vormpjes in met boter.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken . Doe de melk in een diepe kom en voeg er de verse kruiden aan toe en voeg dan ook de aardappelen toe.. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten koken.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en mix met de handmixer tot een soep. Meng er het maïszetmeel door.Laat even afkoelen.
  4. Splits de eieren, hou de eiwitten apart en meng de twee dooiers onder de aardappel-paddenstoelenmix.
  5. Klop de 2 eiwitten op in een kom en roer voorzichtig onder de mengeling.
  6. Verdeel alles over de 4 beboterde vormpjes en zet ze 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer meteen met een slaatje.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association