Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CANAPÉS VAN AARDAPPELEN, PESTO, GEITENKAAS EN TOMATEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 100 g kerstomaten
  • 70 g verse geitenkaas
  • 2 el pesto
  • enkele basilicumblaadjes
  • Peper en zout om te kruiden
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 47
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 15 MIN

Een originele, glutenvrije canapé met zuiderse garnituur. Als je wil kan je er een sneetje ham en schijfje courgette aan toevoegen.

  1. Was de aardappelen en snijd ze in dikke schijfjes. Doe ze in een pan met koud, gezouten water en breng aan de kook. Laat de aardappelen daarna 15 minuten koken. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kruid de geitenkaas met peper en zout. Zet apart.
  3. Halveer de kerstomaten.
  4. Smeer wat pesto op een schijfje aardappel, daarna wat geitenkaas. Schik er een halve tomaat op en werk af met een blaadje basilicum.
  5. Gebruik indien nodig een tandenstoker om alles samen te houden.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association