Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CAMEMBERT MET AARDAPPELWEDGES

Ingrediënten voor 4

  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 700 g)
  • 1 camembert van 250 g in houten doosje
  • Enkele takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • Limoensap
  • Peper van de molen
  • Roze peperkorrels
  • Zout
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 25 MIN

Dit eenvoudige gerecht is de ideale snack voor een avondje bingewatchen. Of verras er je vrienden mee als ze op bezoek komen. De kruidige camembert gaat perfect samen met de knapperige aardappelwedges.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in partjes (wedges) en leg ze in een ovenvaste schaal.
  3. Smelt de boter (in de microgolfoven of in de pan) en meng met de olijfolie. Pel en plet de knoflook en meng met het limoensap onder de olie/boter. Roer dit goed onder de wedges. Kruid met peper en zout.
  4. Plaats 20 à 25 minuten in het midden van de oven.
  5. Maak enkele inkervingen in de camembert. Stop er rozemarijn en roze peper in.
  6. Zet de camembert bij de wedges in de oven en bak 15 minuten.
  7. Serveer de camembert met de aardappelwedges.

TIP: Je kan dit gerecht ook bereiden op de BBQ. Haal de camembert uit de plasticfolie, leg terug in het houten doosje en wikkel het in aluminiumfolie. Laat 15 minuten bakken op de BBQ.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association