Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

BRUSCHETTA MET ROEREI, AARDAPPEL EN SPEK

Ingrediënten voor 4

  • 2 vastkokende aardappelen (ongeveer 250 g)
  • 4 sneden brood om te roosteren
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eieren
  • 3 tomaten
  • 2 repen gerookt spek
  • 2 uien
  • 100 g geraspte kaas
  • Enkele takjes kervel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Klontje boter
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 93
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 15 MIN

Deze heerlijk knapperige bruschetta met roerei, aardappelen en spek is de ideale lunch. Boordevol smaak en energie.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  2. Pel de uien en snipper ze fijn.
  3. Snijd het gerookte spek in reepjes.
  4. Spoel en hak de kervel fijn.
  5. Snijd de tomaten in fijne schijfjes.
  6. Klop de eieren los en meng er de kaas onder. Kruid met peper en zout.
  7. Smelt de boter in een pan en bak de aardappelblokjes gedurende 5-7 minuten.
  8. Voeg het spek en de uien toe. Bak 3-4 minuten verder.
  9. Giet de losgeklopte eieren over de aardappelen en laat 1-2 minuten verder garen. Blijf de eieren intussen losroeren.
  10. Rooster de sneden brood, wrijf ze in met de knoflook en leg er de tomaten, kervel en roerei op.

Recept: UE CNIPT / Amélie Roche

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association