Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

BRANDADE VAN WITVIS EN AARDAPPELEN MET SALIE EN CHORIZO-OLIE

Ingrediënten voor 4

  • 6 middelgrote bloemige aardappelen
  • 50 g boter
  • 300 g witte vis (kabeljauw, heek, schelvis,…)
  • 2 el salie
  • 100 g chorizo
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 92
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 35 MIN

Brandade vindt zijn oorsprong aan de landen rond de Middellandse Zee. Maar ook bij ons won het aan populariteit. Veel vissoorten uit de Noordzee zijn perfect voor dit gerecht.

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Snijd de vis in kleinere stukken. Hak de salie fijn en voeg toe aan de vis. Bak de vis op een laag vuur gaar in een klontje boter. Kruid vervolgens met peper en zout.
  3. Snijd de chorizo in dunne schijfjes en bak tot het vet vrijkomt.
  4. Pureer de aardappelen en meng er de vis en boter onder. Kruid vervolgens met peper en zout.
  5. Serveer de brandade met de chorizo en wat van het bakvocht.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association