BRANDADE VAN WITVIS EN AARDAPPELEN MET SALIE EN CHORIZO-OLIE
Voorbereiding:30 MINKooktijd:35 MIN
Brandade vindt zijn oorsprong aan de landen rond de Middellandse Zee. Maar ook bij ons won het aan populariteit. Veel vissoorten uit de Noordzee zijn perfect voor dit gerecht.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Snijd de vis in kleinere stukken. Hak de salie fijn en voeg toe aan de vis. Bak de vis op een laag vuur gaar in een klontje boter. Kruid vervolgens met peper en zout.
Snijd de chorizo in dunne schijfjes en bak tot het vet vrijkomt.
Pureer de aardappelen en meng er de vis en boter onder. Kruid vervolgens met peper en zout.
Serveer de brandade met de chorizo en wat van het bakvocht.
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.