Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 150 g maïs uit blik
  • 130 g groene olijven
  • 1/4 komkommer
  • 1 rode appel
  • 1 rode ui
  • 3 eieren
  • 120 g yoghurt
  • 1 koffielepel mosterd
  • Een handvol verse peterselie en bieslook
  • Sap van 1/2 citroen + zeste
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Als lunch serveren met:

  • Brood
  • Gekookte kip
  • Een slaatje
  • Makreel uit blik
  • Grijze garnalen en gebakken broodkorstjes met gemalen kaas
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 17
Voorbereiding: 45 MIN
  1. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Kook de eieren gedurende 10 minuten in kokend water. Spoel ze onder koud water.
  3. Snijd de olijven in schijfjes. Snijd de komkommer, appel en rode ui in blokjes. Hak de verse kruiden fijn.
  4. Doe de uitgelekte maïs, komkommer, appel, ui en verse kruiden in een grote kom.
  5. Pel de eieren en snijd ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de groenten.
  6. Voeg ook de afgekoelde aardappelen, yoghurt en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles voorzichtig.
  7. Schep alles in potjes om als lunch mee te kunnen nemen.

Combineer de aardappel-eiersla met verschillende extra's: zoals brood, gekookte kip, een slaatje, makreel uit blik, grijze garnalen en gebakken broodkorstjes met kaas.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association