Boxty is een traditionele Ierse aardappelpannenkoek. Er zijn vele Boxty-recepten maar deze variant met zalm is onze favoriet. Voor dit recept gebruiken we een derde rauwe aardappelen, een derde gekookte (en gepureerde) aardappelen en een derde bloem.
Schil en rasp de vastkokende aardappelen. Doe ze in een schone handdoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Kruid met zout, voeg 1 ei toe en meng met de aardappelen.
Schil de bloemige aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en pureer.
Voeg wat aardappelpuree toe aan de geraspte aardappelen
Voeg bloem toe aan de aardappelen en melk (geleidelijk, niet alles in een keer).
Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur.
Lepel wat van de aardappelmengeling in de braadpan en bedek het hele oppervlak.
Laat de boxty 3-4 minuten bakken aan beide zijden tot hij aan beide kanten bruin is.
Snijd de gerookte zalm in reepjes.
Leg de boxty op een bord, met de gerookte zalm erbovenop. Kruid met zwarte peper.
Pers er wat limoensap over uit en zorg voor een groene toets met een toefje waterkers.
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.