Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELCEVICHE MET TWEE SOORTEN VIS

Ingrediënten voor 4

  • 3 vastkokende aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 250 g witte vis (vb. kabeljauw of schelvis)
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui
  • Korianderblaadjes
  • 1 cm gember
  • 1 theelepel mosterd
  • Een scheutje olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 8
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Een recept van Peruviaanse origine, vernieuwd dankzij aardappelen: que bueno!

  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Rasp de zeste van de limoenen.
  3. Snijd de ui in dunne ringen.
  4. Snijd de vis in blokjes.
  5. Rasp de gember en voeg de mosterd, olijfolie en het limoensap toe. Meng de mariande.
  6. Voeg de marinade toe aan de visblokjes, samen met de ui. Kruid met peper en zout en meng voorzichtig. Laat de vis 30 minuten marineren in de koelkast.
  7. Serveer de aardappelblokjes samen met de ceviche, limoenzeste en koriander.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association