Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 150 g zachtkokende aardappelen
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 1 eidooier
  • 200 g aardappelpuree
  • 1 klontje boter
  • 25 g gemengde jonge sla
  • Handvol gehakte bieslook
  • 100 g spekblokjes (of reepjes spek)
  • 2 lente-uien
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 60 B
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 40 MIN

Zin in hartige pannenkoeken? Probeer dan zeker eens deze overheerlijke Ierse boxty.

  1. Schil en rasp de aardappelen. Kruid met peper en zout. Meng goed. Doe er de bloem bij, en een eidooier.
  2. Voeg de aardappelpuree erbij en meng opnieuw tot een dik beslag. Verdeel in 4 gelijke delen.
  3. Verhit een pan op middelhoog vuur, bak de spekblokjes in olijfolie 2-3 minuten tot ze bruinen. Voeg dan de lente-ui toe en laat verder bakken tot hij zacht is.
  4. Verhit in een bakpan wat olijfolie, voeg de boter toe en bak de aardappelkoekjes. Doe dit 2-3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
  5. Leg op elk bord een Ierse aardappelpannenkoek (‘Boxty’).
  6. Doe de slablaadjes in een kom, besprenkel met balsamicoazijn, voeg de spekblokjes en lente-ui toe. Kruid goed met peper en zout.
  7. Leg op elke Boxty een bosje sla en garneer met bieslook.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association