Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AMERICAN STYLE AARDAPPELPANNENKOEKJES MET VERSE KRUIDEN EN YOGHURTSAUS

Ingrediënten voor 4

  • 400 g bloemige (zachtkokende) aardappelen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uien
  • 2 eetlepels gehakte bieslook + wat extra
  • 40 g geraspte Cheddar
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels Srirachasaus (of chilisaus)
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels bloem
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 81
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 50 MIN

Deze makkelijke aardappelpannekoekjes zijn perfect als ontbijt, lunch, dinner of als aperitiefhapje. Je kan ze bereiden met restjes aardappelpuree en zien er heerlijk uit met hun gouden randje. Perfect met een yoghurtsaus.

  1. Was de aardappelen, schil ze en snij in stukken. Doe ze in een pan met koud gezouten water en breng aan de kook. Laat dan 20 tot 25 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en plet ze dan met een pureestamper. Meng de boter eronder.
  2. Pel de knoflook en snij fijn, net als de lente-ui. Klop de eieren goed los en hak de bieslook.
  3. Meng de knoflook, lente-ui, bieslook, Cheddar, eieren onder de aardappelpuree. Kruid met peper en zout. En voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel wat te plakkerig zou zijn.
  4. Vorm 8 dunne burgers van de aardappelpuree en besprenkel met wat bloem. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers aan elke kant krokant (ongeveer 4 minuten per kant).
  6. Meng de yoghurt met de Sriracha en garneer met bieslook. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de aardappelpannenkoekjes met de yoghurtsaus.

TIP: serveer met wat ijsbergsla.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association