Deze makkelijke aardappelpannekoekjes zijn perfect als ontbijt, lunch, dinner of als aperitiefhapje. Je kan ze bereiden met restjes aardappelpuree en zien er heerlijk uit met hun gouden randje. Perfect met een yoghurtsaus.
- Was de aardappelen, schil ze en snij in stukken. Doe ze in een pan met koud gezouten water en breng aan de kook. Laat dan 20 tot 25 minuten koken. Giet af, laat uitlekken en plet ze dan met een pureestamper. Meng de boter eronder.
- Pel de knoflook en snij fijn, net als de lente-ui. Klop de eieren goed los en hak de bieslook.
- Meng de knoflook, lente-ui, bieslook, Cheddar, eieren onder de aardappelpuree. Kruid met peper en zout. En voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel wat te plakkerig zou zijn.
- Vorm 8 dunne burgers van de aardappelpuree en besprenkel met wat bloem. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers aan elke kant krokant (ongeveer 4 minuten per kant).
- Meng de yoghurt met de Sriracha en garneer met bieslook. Kruid met peper en zout.
- Serveer de aardappelpannenkoekjes met de yoghurtsaus.
TIP: serveer met wat ijsbergsla.