ASPERGES MET AARDAPPELEN, ERWTJES, MUNT EN GRIJZE GARNALEN
Voorbereiding:15 MINKooktijd:35 MIN
Grijze garnalen behoren tot het beste wat onze Noordzee te bieden heeft. Hier worden ze gecombineerd met witte asperges, nog zo’n verfijnd product van eigen bodem. De aardappelen geven het gerecht extra body.
Halveer de aardappelen. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.
Kook de eieren 5 minuten in kokend water. Laat onmiddellijk afkoelen onder koud water en pel ze.
Schil de asperges.
Pel de knoflook. Snijd de muntblaadjes fijn.
Smelt de boter op laag vuur en voeg de knoflook en munt toe.
Voeg er de asperges en erwtjes aan toe en kruid met peper en zout. Schud zodat alle ingrediënten omhuld zijn met een laagje boter. Laat sudderen op laag vuur tot de asperges zacht zijn.
Rasp de citroen. Knijp de citroen uit over de asperges. Kruid naar smaak met peper en zout.
Snijd de eieren in twee.
Serveer de asperges, erwtjes en aardappelen met de garnalen en eieren.
Werk af met de citroenzeste, Parmezaanse kaas en muntblaadjes. Besprenkel met olijfolie.