Dit typisch Indisch gerecht is snel klaar en boordevol smaak. De gember in combinatie met geroosterde cashewnoten maken het helemaal af.
Was de aardappelen. Breng een pan met gezouten water aan de kook en laat 10 minuten koken. Laat daarna uitlekken en snij in stukken.
Neem een grote pan en verhit olie op middelhoog vuur. Hak de chilipeper, schil en hak de gember. Doe ze samen met de cashewnoten en citroenzeste ook in de pan. Laat 1-2 minuten verder koken.
Pel en snipper de ui. Voeg de ui samen met de kurkuma en een snuifje zout toe aan de pan en zet het vuur lager. Laat verder sudderen tot de ui doorzichtig maar niet bruin is. Roer om de 5 minuten om.
Voeg er de aardappel bij. Hak de koriander en voeg er de helft bij en ¼ kopje water. Roer alles door elkaar. Mocht het mengsel droog worden, dan kan je wat meer water toevoegen. Laat op laag vuur verder garen tot de aardappelen zacht zijn. Roer af en toe om.
Kruid naar smaak met zout en serveer met het sap van een halve citroen plus de rest van de koriander.