Deze aardappeltaart bedekt met crunchy kaas zit boordevol groenten. De ideale manier om je kinderen (of jezelf!) meer groenten te laten eten.
Was de aardappelen en doe ze in een pan met lichtgezouten water. Breng aan de kook en laat dan 20-25 minuten koken. Giet daarna af en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Was de spruitjes. Blancheer ze in lichtgezouten water. Laat daarna schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit een pan met olijfolie, bak de spek blokjes tot krokant, voeg de spinazie erbij en laat slonken.
Snijd de aardappelen in schijfjes en schik ze in een ovenschaal, met daarboven de spruitjes en de spek en spinazie.
Voor de saus: smelt boter op middelhoog vuur in een sauspan en voeg de bloem toe. Meng en laat enkele minuten drogen (tot je een ‘roux’ hebt). Doe er dan de koude melk bij en breng aan de kook terwijl je blijft roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de geraspte kaas toe, tot de saus begint in te dikken.
Overgiet de groenten met de saus en overstrooi met broodkruim.
Zet de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven van 170°C.