- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de geschilde aardappelen in stukjes en de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen gedurende 15 minuten gaar in gezouten water. Voeg na 5 minuten de bloemkoolroosjes toe. Giet af en pureer.
- Roer het ei, de boter, geraspte kaas en panko onder de puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Bekleed een bakvorm (⌀ 20 cm) met bakpapier. Giet het aardappelmengsel erin en strijk het oppervlak met een lepel glad. Laat 30 minuten in de oven bakken.
- Hak de rode uien fijn.
- Haal de aardappelpuree uit de oven en bestrooi met de rode ui. Voeg de verschillende toppings in vier delen toe, zodat elke taartpunt een verschillende topping krijgt. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schuif de taart nog 10 minuten in de oven tot het beleg gaar is.
- Haal de aardappeltaart uit de oven en snijd in vier. Geniet van een taartpunt en bewaar de andere punten voor later in de week (dek ze af met folie en warm op in de microgolfoven.)
Tip
Voeg een topping naar keuze toe.