Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELTAART MET HARTIGE TOPPINGS

Ingrediënten voor 4

  • 300 g bloemige aardappelen
  • 200 g bloemkool
  • 2 rode uien
  • 1 ei
  • 3 eetlepels boter
  • 30 g geraspte kaas
  • 50 g panko + extra voor de afwerking
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Opties voor toppings:

  • Salami
  • Champignons en ham
  • Tomaat en mozzarella
  • Courgette en pesto
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 19
Voorbereiding: 45 MIN Kooktijd: 40 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de geschilde aardappelen in stukjes en de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen gedurende 15 minuten gaar in gezouten water. Voeg na 5 minuten de bloemkoolroosjes toe. Giet af en pureer.
  3. Roer het ei, de boter, geraspte kaas en panko onder de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bekleed een bakvorm (⌀ 20 cm) met bakpapier. Giet het aardappelmengsel erin en strijk het oppervlak met een lepel glad. Laat 30 minuten in de oven bakken.
  5. Hak de rode uien fijn.
  6. Haal de aardappelpuree uit de oven en bestrooi met de rode ui. Voeg de verschillende toppings in vier delen toe, zodat elke taartpunt een verschillende topping krijgt. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schuif de taart nog 10 minuten in de oven tot het beleg gaar is.
  7. Haal de aardappeltaart uit de oven en snijd in vier. Geniet van een taartpunt en bewaar de andere punten voor later in de week (dek ze af met folie en warm op in de microgolfoven.)

Tip

Voeg een topping naar keuze toe.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association