Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSTOOFPOTJE MET RUNDSVLEES EN SPINAZIE

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g steak
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 200 g verse spinazie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 80
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Dit aardappelstoofpotje met rundsvlees en spinazie is eenvoudig om klaar te maken en O zo lekker!

  1. Was de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan met lichtgezouten water. Breng aan de kook en laat dan 20-25 minuten koken.
  2. Stoof ondertussen de spinazie gaar en laat uitlekken.
  3. Pel de ui en snipper fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Snijd de biefstuk in reepjes.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met anti-aanbaklaag maar zonder vetstof.
  5. Verhit olijfolie in een pan en bruin het vlees samen met de ui en knoflook.
  6. Voeg de aardappelen toe, samen met de paddenstoelen en laat 2 tot 3 minuten verder bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng er de spinazie onder, serveer in een kom of diep bord en garneer met geroosterde pijnboompitten.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association