Een zomerrecept dat de smaken van vroege aardappelen naar voor brengt, vergezeld van lam; rode paprika en kruiden die ons terugvoeren naar het zuiden.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aardappelen in twee. Doe ze in een schotel geschikt voor de microgolfoven met een beetje water. Dek af en laat 8 minuten garen in de microgolfoven op 750 W.
Snijd het vlees, de sjalotten en paprika in grote stukken.
Breng 0,5 l water aan de kook met een scheutje azijn. Giet over de sjalotten en zet 20 minuten opzij.
Maak de marinade: hak de rozemarijn, salie en look fijn. Meng de kruiden en de look met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
Haal de sjalotten uit het water.
Giet de marinade over de aardappelen, het vlees, sjalot en paprika’s. Laat gedurende 20 minuten marineren.
Steek afwisselend aardappel, sjalot, vlees en paprika op een spies. Herhaal en eindig met een aardappel.
Grill de spiesjes 10 minuten in de oven op of de barbecue.