Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSOUFFLÉ MET POMPOEN

Ingrediënten voor 4

  • 2 bloemige aardappelen (ongeveer 300 g)
  • 200 g pompoen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el koriander
  • 100 g gemengde geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 50 ml melk (optioneel)
  • 30 g boter
  • 1 eetlepel broodkruim
  • ½ eetlepel currypoeder
  • Nootmuskaat
  • Zwarte peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 62
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 50 MIN

Een aardappelsoufflé die net uit de oven komt is onweerstaanbaar. Deze versie maak je met pompoen en gemengde geraspte kaas. Lekker eenvoudig en eenvoudigweg lekker!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pel de sjalot en knoflook.
  3. Schil de aardappelen en pompoen en snijd in kleine blokjes van 2 cm. Bak in een kookpot in olijfolie met de sjalot en knoflook tot de aroma’s vrijkomen. Voeg 400 ml water toe en laat afgedekt verder koken tot de aardappel en pompoen gaar zijn. Indien de aardappelen en pompoen nog niet gaar zijn, voeg nog beetje water toe.
  4. Plet de aardappel en pompoen tot een homogene massa. Voeg wat melk toe als de puree te dik is. Laat afkoelen.
  5. Vet kleine ovenvaste schaaltjes in met boter. Strooi er broodkruim over.
  6. Splits de eieren. Doe de eidooiers bij de geraspte kaas en de eiwitten in een vetvrije kom.
  7. Voeg de puree en gehakte koriander bij de eidooiers en kruid met nootmuskaat, currypoeder, peper en zout.
  8. Klop in een schone kom de eiwitten net zolang tot het schuim een vaste vorm krijgt en spatel ze dan voorzichtig in de pureemix met een spatel.
  9. Schep de mengeling in de schaaltjes tot ongeveer 2 cm van de rand. Zet ze in een diepe bakplaat en vul de bakplaat met water. Bak 20-25 minuten in de oven tot de soufflé gerezen is, maar nog steeds lichtjes wiebelt.
  10. Serveer meteen!

TIP: rooster de pompoen in de oven voor meer smaak.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association