Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSOEP MET SCAMPI EN BIESLOOK

Ingrediënten voor 4

  • 2 bloemige aardappelen (ongeveer 300 g)
  • 8 scampi's
  • 1 prei
  • ½ teentje knoflook
  • 250 ml room
  • 600 ml gevogeltefond
  • Klontje boter
  • 2 el olijfolie
  • ½ el bruschetta kruiden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • Enkele sprietjes bieslook
  • Peper en zout
  • 4 satéstokjes
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 74
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Zoek je nog inspiratie voor een lekkere soep? Probeer dan zeker deze verrassende aardappelsoep met scampi en bieslook.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.

  2. Snijd de prei in stukken.

  3. Smelt boter in een kom en bak de prei. Voeg de aardappelen, tijm en laurier toe en laat even meestoven op een laag vuur.

  4. Voeg na enkele minuten de gevogeltefond toe. Laat 20 minuten sudderen op laag vuur.
  5. Meng ondertussen de olijfolie, bruschetta kruiden en geperste knoflook. Meng er de scampi’s onder en laat even marineren.

  6. Bak de scampi’s samen met de marinade in een pan met een klontje boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Prik per 2 op een satéstokje.

  7. Haal het laurierblaadje uit de soep en mix de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en kruid naar smaak met peper en zout.

  8. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met een scampispiesje en wat gehakte bieslook.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association