Snijd de (ongeschilde) aardappelen in de lengte doormidden. Doe ze in een kom, samen met de fijngehakte look, de Provençaalse kruiden, mosterd en 3 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer stevig tot de aardappelen onder een laagje olie en kruiden zitten.
Schik de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenschaal en schuif ze 35 à 40 minuten in de oven (of langer indien ze nog niet gaar zijn). Was de mengkom nog niet af, die gebruiken we later opnieuw.
Verhit ondertussen een grote pan met anti-aanbaklaag en doe er de spekblokjes in. Bak ze krokant en haal van het vuur.
Hak de munt en dille fijn en voeg ze toe aan de mengkom van de aardappelen. Roer de yoghurt eronder en breng op smaak met peper en zout. Roer stevig tot een homogeen mengsel.
Snijd de rode ui in fijne ringen.
Schik de aardappelschijfjes, krokante spekblokjes, rucola en uiringen op een schaal. Sprenkel wat olijfolie over de aardappelen. Lepel er de yoghurtsaus over. Serveer warm.