Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSALADE MET VIJGEN, OUD BRUGGE KAAS EN SPINAZIE

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 250 g spinazieblaadjes
  • 250 g Oud Brugge kaas
  • 6 vijgen
  • 1 rode ui
  • 2 lente-uien
  • 100 g amandelen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 2 el honing
  • 4 el balsamico azijn
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 95
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 45 MIN

Niet alle aardappelsalades worden koud gegeten. Dit is een warme variant met vijgen, spinazie en Oud Brugge kaas die extra smaak toevoegt.

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in schijfjes en kook ze in lichtgezouten water. Laat uitlekken en drogen. Bak ze daarna krokant in wat olijfolie. Voeg er de amandelen bij en bak nog enkele minuten verder.
  2. Doe er de helft van de spinazie bij en bak nog een minuut. Haal van het vuur en zet even weg.
  3. Halveer de vijgen. Pel de rode ui en snijd in schijfjes. Snijd ook de lente-ui in ringetjes. Voeg dit bij de aardappelen, samen met de resterende helft van de spinazie. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de kaas in reepjes en voeg dit bij de aardappelen.
  5. Meng de honing met balsamico-azijn en notenolie. Sprenkel over de salade.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association