Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSALADE MET TAMARINDEPASTA, KOKOS EN CASHEWNOTEN

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg krielaardappelen
  • 3 el kokosolie
  • 1 theelepel zwarte mosterdzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • Stukje verse gember van 2 cm
  • 2 rode of groene chilipepers
  • 5 paddenstoelen
  • 2 theelepel tamarindepasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 40 g cashew noten
  • Peper en zout om te kruiden
EUPOTATOES28755 website 730x1280 recipes 01 29
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

De tamarinde is een tropische boom met vruchten waarvan een pasta wordt gemaakt. De frisse smaak is ideaal om gerechten te kruiden. Deze aardappelsalade bijvoorbeeld.

  1. Snijd de aardappelen in hapklare stukken. Doe ze in een pan met water en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn. Giet af, laat uitlekken en zet apart.
  2. Pel de uien en snijd ze fijn.
  3. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de mosterd- en komijnzaadjes toe. Als de zaadjes beginnen te bewegen, voeg je de uien toe en laat je 8 minuten verder bakken tot ze beginnen te bruinen (roer regelmatig).
  4. Pel en plet de knoflook. Hak ook de chilipepers fijn. Snijd de paddenstoelen in schijfjes. Rasp de gember. Doe alles in de pan samen met de cashew noten, roer goed en laat nog 2 minuten verder bakken.
  5. Doe de aardappelen erbij en kruid met peper en zout. Zet het vuur hoger en laat nog 5 minuten verder bakken tot de aardappelen lichtbruin beginnen te kleuren. Schud daarbij één keer op.
  6. Roer er de tamarindepasta onder. Doe er ook de kokosmelk bij en roer regelmatig tot alle kokosmelk is opgelost en het geheel glazig heeft gemaakt.
  7. Klaar!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association