Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSALADE MET GUACAMOLE

Ingrediënten voor 4

Aardappelen

  • 900 g krielaardappelen

Guacamole:

  • 4 avocado’s
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 3 citroenen
  • 2 el mayonaise
  • 3 el boter
  • 80 ml melk
  • Peper en zout

Afwerking:

  • 2 rode uien
  • 150 g kerstomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 30 g verse korianderblaadjes
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 19
Voorbereiding: 5 MIN Kooktijd: 5 MIN

Een heerlijke variant op de bekende aardappelsalade. Met de guacamole geef je er een leuke twist aan.

  1. Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  2. Schil de avocado’s, haal de pit eruit en snijd ze in stukken. Halveer de citroenen en pers ze uit.
  3. Doe de avocado, het citroensap, de olijfolie, mayonaise, boter en melk in een blender en mix tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de aardappelen in een grote kom en giet er de mengeling over. Meng alles goed door elkaar zodat de aardappelen goed omhuld zijn.
  5. Snijd de uien fijn, hak de kerstomaten in partjes en hak de chilipeper en koriander fijn.
  6. Meng de ingrediënten en kruid met peper en zout. Serveer bij de aardappelsalade.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association