Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELRISOTTO MET COURGETTE EN SPEK

Ingrediënten voor 4

  • 7 grote vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 2 eetlepels munt
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g spekblokjes
  • 1 l groentenbouillon
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 68
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN

Voor deze aardappelrisotto lieten we ons inspireren door het klassieke Italiaanse gerecht dat we combineerden met de beste ingrediënten uit België.

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 0,5 cm.
  2. Pel de knoflook en hak fijn.
  3. Snij de courgettes overlangs en daarna in blokjes van 0,5 cm.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en laat de knoflook sudderen. Voeg de aardappelblokjes toe, zet het vuur wat hoger en bak 2 minuten.
  5. Voeg 1/3 van de groentenbouillon bij en laat volledig inkoken op lage temperatuur. Herhaal dit daarna, opnieuw met 1/3 van de groentenbouillon.
  6. Voeg de courgetteblokjes en spekblokjes toe. Doe er dan de resterende groentenbouillon bij en laat opnieuw inkoken. Meng er tenslotte de boter onder, samen met de fijngehakte munt.
  7. Kruid met peper en zout. Serveer.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association