Bij deze vegetarische schotel gooien we bijna niets weg – zero-waste dus. Het loof van de wortelen gebruiken we voor een groene pesto die de aardappelen en wortelen nog meer smaak geven.
Was en schil de aardappelen. Snijd in schijfjes.
Doe hetzelfde met de wortelen en hou het loof voor de pesto.
Dep het loof van de wortelen droog. Pel de knoflook en snijd fijn. Blend het loof, 60 g geraspte Parmezaan, de knoflook en pijnboompitten traag. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe om een gladde saus te bekomen.
Verwarm de oven voor op 180°C/Gasstand 4.
Meng de room en de melk, kruid met peper en zout. Meng in een andere kom de rest van de Parmezaan samen met het broodkruim.
Beboter een ovenvaste schaal en schik er een laag aardappelen in, daarboven een laag wortelen. Smeer er wat pesto op. Herhaal dit telkens en eindig met een laagje aardappelen. Giet de room-melk mix erover en overstrooi met de Parmezaan en het broodkruim.