Geen zin in een doordeweekse puree? Wat dacht je van aardappelpuree met de zeste van sinaasappels. Ideaal als begeleider van zeebaars.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe ze in een kom met grof zout en het kruidentuiltje. Zet onder met water en kook 20 tot 25 minuten.
Pel ondertussen de uien en hak ze fijn. Fruit ze 10 minuten in een bakpan met olijfolie. Voeg de honing toe, laat 5 tot 6 minuten sudderen en deglaceer of blus af met het sinaasappelsap. Bedek en laat 20 minuten zachtjes verder sudderen. Let erop dat het niet uitdroogt (indien nodig, voeg wat water toe tijdens het koken).
Laat de aardappelen uitlekken en plet met een pureestamper. Meng er 2 eetlepels olijfolie onder en kruid met een draai van de pepermolen.
Was de sinaasappel, droog hem, zest de schil en pel volledig. Voeg de zeste toe aan de puree, mix en zet opzij. Pers vervolgens de sinaasappel.
Kruid de zeebaarsfilets met peper en zout.
Schik de gekonfijte uien op de bodem van een ovenschotel. Leg er de zeebaarsfilets op en daarboven de puree. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met een slaatje, gegarneerd met sinaasappelzeste en geroosterde noten.