Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELPUREE MET PESTO EN VIS

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 4 filets van witte vis met vel (bijv. schelvis of tarbot)
  • 90 g zongedroogde tomaten in olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml warme melk
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 30 g tomatenpasta
  • 20 g pijnboompitten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Een handvol rucola
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 17
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 15 MIN
  1. Schil de aardappelen en snijd in grove blokjes (3 à 4 cm) en doe ze in een grote kookpot met gezouten water. Kook ze gedurende 10 à 15 minuten gaar.
  2. Doe de zongedroogde tomaten in olie, tomatenpasta, pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas, het teentje knoflook en 100 ml olijfolie in een blender. Mix tot een zachte (vrij dikke) massa die op pesto lijkt. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en voeg de warme melk toe. Plet de aardappelen zachtjes met een vork.
  4. Voeg de pesto en rucola toe aan de aardappelen. Giet er wat olijfolie bij en meng goed.
  5. Verhit een pan met anti-aanbaklaag met een beetje olijfolie voor de vis. Kruid de vis langs beide zijden met peper en zout. Bak de vis tot deze gaar en knapperig is (bak eerst de velkant).
  6. Serveer de aardappelen met de gebakken vis en rode pesto.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association